BOGEYBOYS-TOUR - REFERAT

BOGEYBOYS-TOUR #4 - KONGEN AV BIG 2023

1.-plass (i midten): Sebastian Leversund Ådnanes. 2.-plass (til vesnstre): Ole-Jakob Breger-Solberg. 3.-plass (til høyre): Mads Tveitereid
1.-plass (i midten): Sebastian Leversund Ådnanes. 2.-plass (til vesnstre): Ole-Jakob Breger-Solberg. 3.-plass (til høyre): Mads Tveitereid

Nest yngste deltaker vant i siste runden av BogeyBoys-Tour

Det var klart for årets siste BogeyBoys-Tour. Som alltid ble den avslutten med turneringen Kongen av BIG på Bibelskolen i Grimstad. Dette var også fjerde året på rad. For helgen ble det satt opp en egen layout med totalt 18 hull. Layouten ga spillerne nye utfordringer som ekstra OB og litt lenger kast enn det som trengs på den vanlige layouten.

Runde 1

På lørdag ble det spilt to runder shotgun-start. Lokale Edvard Hjemdal viste i starten av sin runde at han har spilt mange runder på BIG. I høstferien tok han banerekorden på sterke -16 og fra start i runde 1 så det lyst ut for nok en sterk runde. -5 etter 5 hull ga et godt utgangspunkt for resten av runda. Desverre møtte Edvard på utfordringer mot slutten av runda som gjorde at flere spillere passerte han. Sebastian L. Ådnanes hadde tatt turen helt fra Karmøy for å spille Kongen av BIG. Han fikk en litt trå start med dobbel bogey på hull 3. Men det stoppet ikke 14-åringen fra Karmøy. Han fulgte like så godt opp med hele 9 birdier på rad og endte til slutt sin runde på -8. Det ga han en solid ledelse på 3 kast over fjorårsvinner Håkon Bjørheim Risdal.

Runde 2

Etter noen stykker pizza i magen var de 13 påmeldte spillerne klare for runde 2 i herlig høstvær. Her viste Sørlandet seg fra sin beste side med 14 grader og steikende sol. Fra start viste Sebastian at han er i storform. Halvveis ut i runde hadde han spilt seg ned til -7 på runde med en Eagle på hull 6. det så ut til at det skulle bli vanskelig for de andre spillerne å henge på, men mot slutten fikk to av de andre spillerne på Lead Card opp farten. Thomas Paulsen fra Hisøy har levd litt i skyggen av Håkon Bjørheim Risdal som har spilt meget solid denne sesongen, men nå var det Thomas sin tur! Han avsluttet runda si meget solid og perser med solide -9 på runden. Ole-Jakob Greger-Solberg hadde tatt turen sammen med en god gjeng helt fra Tønsberg og Hestehagen og hadde akkurat vist at han også kunne prestere godt etter klubbmesterskapet i Hestehagen hvor han endte på 2.-plass. Mens Sebastian slet litt mot slutten, tok Ole-Jakob 5 birdier på de siste 5 hulla. Dermed endte både Sebastian og Ole-Jakob på solide -12 på runden. Sebastian ledet nå med 4 kast over Ole-Jakob inn mot finalerunden på søndag. Edvard Hjemdal så skuffet litt i runde 1 fikk nå inn en solid runde på -9 og klatret fra 9.-plass og opp til 5.-plass.

Runde 3

Søndagens finalerunde skulle by på en ny utfordrende faktor for de unge spillerne. Høsten hadde nemlig virkelig kommet for fullt og da første gruppe gikk ut 09.00 var det ikke mer enn 3°C. Fra start var det nok Sebastian som kjente mest på kulden. På første hull ble det vanskelig og han tok til slutt en trippel bogey mens Ole-Jakob tok birdie. Sebastians ledelse på 4 kast var nå borte og plutselig var Sebastian og Ole-Jakob likt. De første 9 hullene fulgte de hverandre veldig tett og det var aldri mer enn to kast som skilte de to. Men mot slutten fikk Sebastian tilbake piffen og avsluttet med 4 birdier på de siste 5 hulla. Sebastian sikret seieren med tap-in birdie på hull 18 med 6 kast margin ned til 2.- plass. Ole-Jakob sikret seg til slutt 2.-plassen og avsluttet runda på -4. 3.-plassen derimot, ble det kamp om helt til siste hull. Det så lenge ut til at Håkon Bjørheim Risdal skulle ta 3. plassen, men med bogey på siste hull og Thomas som satt en lang putt for birdie ble det likt mellom de to og Mads Tveitereid. Mads spilte meget stødig og endte sin runde på -9 som også ble den beste runda for dagen. Det ble spilt et omspill om trofeet og premien for 3.-plass. Det ble et svært omspill som gikk over 5 hull. Til slutt sikret Mads Tveitereid 3.-plass i omspillet.

CTP

Det ble satt opp 3 CTP-er for turneringa. Her er en oversikt over vinnerne:

Hull 3 (2. kast) - Sponset av Lillesand IL Frisbeegolf: Ole-Jakob Greger-Solberg

Hull 11 - Sponset av Toby Dyes: Sebastian Leversund Ådnanes

Hull 13 - Sponset av Frisbee Sør: Mads Tveitereid

Sammenlagtseieren i BogeyBoys-Tour gikk til Håkon Bjørheim Risdal (i midten). 2.-plass gikk til Edvard Hjemdal (til venstre) og 3.-plass gikk til Tobias Lid (til høyre)
Sammenlagtseieren i BogeyBoys-Tour gikk til Håkon Bjørheim Risdal (i midten). 2.-plass gikk til Edvard Hjemdal (til venstre) og 3.-plass gikk til Tobias Lid (til høyre)

Og med det var BogeyBoys-Tour 2023 over og vi må takke alle spillere som har deltatt. Vi hadde aldri trodd at det skulle bli så mange påmeldte. Vi var godt over 100 forskjellige spillere totalt over 4 turneringer. Vi må takke alle samarbeidspartnere: Discgolf Dynasty, Clash Discs, Toby Dyes, Frisbee Sør, Norges Amerikanske Idretters Forbund og Lillesand IL Frisbeegolf.


Takk for i år!

BOGEYBOYS-TOUR #3 - KROKHOL

En duell i toppen helt til siste hull


Det var klart for tredje runde av BogeyBoys-Tour. Denne gangen var vi på Krokhol i Siggerud. 45 ivrige spillere stilte til start og var klare til å ta fatt på den banen som er rangert som nummer 2 i verden! Været var også med oss denne gangen, så alt lå til rette for gode resultater.

Runde 1

Runde 1 startet 10.00 søndag morgen. Tidlig var det tre stykker som markerte seg i toppen. Edvard Hjemdal startet solid med -4 etter 6 hull. Amund Eidesmoen startet litt trått med en bogey på sitt andre hull for dagen. Men etter det satt han på turboen og innkasserte 7 birdier på de neste 8 hullene. Herman Bentzen Hinkel startet veldig solid og tok med seg 5 birdier inn mot de siste 9 hullene. Mens Amund og Herman kastet seg inn til birdie etter birdie, fikk Edvard et tøft hull og tok en trippel bogey på hull 10. det så heldigvis ikke ut til å påvirke han noe særlig, for rett etter dette klarte han kjapt å nulle ut trippel bogeyen. Tobias Kristiansen avsluttet meget sterkt i runde 1 og spilte seg fra 0 til -4 på de siste 5 hullene. Det holdt til den siste plassen på lead card i runde 2. Amund og Herman spilte veldig jevnt og solid ut hele runden. Til slutt var Herman som spilte den beste runden. -11 bogey-fritt holdt til ett kast ledelse ned til Amund på -10. Edvard Hjemdal endte til slutt på -6.

Topp 10 etter runde 1

Runde 2

Etter en deilig hamburger i magen fra kafeen var alle klare for en ny runde på Krokhol Blå. Tåken hadde lettet og sola fikk endelig titte frem mellom skyene. 22˚ og sol ble været for runde 2. I starten av runden slet både Herman og Mikkel med å hente birdies. Edvard Hjemdal hadde nå muligheten til å hente flere kast. Det klarte han også. Etter 6 hull hadde Edvard tatt igjen Herman og de to lå nå 2 kast Adam i tet. En annen som virkelig fikk ting til å stemme var Mikkel Eiken. Mikkel lå kun 1 kast bak Tobias Kristiansen på lead card før runde 2. Ledelsen hentet han fort inn. Og med en eagle på hull 8, var han nå med i toppkampen med Edvard, Herman og Amund. Spenningen holdt seg helt til siste hull. Mikkel fortsatte å storspille, men de 3 siste i toppen klarte å holde unna. Før hull 18 ledet Amund kun med ett kast ned til Herman og Edvard. Alle tre kastet seg inn på øye på andre kast og Amund hadde kun en 2 meter putt for å ta seieren. Herman bommet to putter og måtte nøye seg med en delt tredje-plass sammen med Mikkel. Edvard satt birdien og sikret seg sin beste plassering i BogeyBoys-Tour i år! Amund Eidsmoen kun tappe inn som vinneren av BogeyBoys-Tour #3 på Krokhol. Gratulerer!

Topp 10 BogeyBoys-Tour #3 - Krokhol:

Dagens kast

Det ble spilt mange gode runder på krokhol i finværet, men ikke alle hadde helt dagen. Da hjelper det med en herlig Ace på et av de vanskeligste hullene på banen! Gratulerer til Emrik Pedersen med dagens kast og Ace på hull 10!

Vi må også nevne at det var 3 eagles i løpet av turneringa. Det var Oscar Langskau i runde 1 og Mikkel eiken og Tobias Kristiansen i runde 2.

CTP

CTP hull 10 (sponset av Tobydyes) ble vunnet av Tobias Kristiansen!

CTP hull 17 (sponset av Frisbee Sør) ble vunnet av Mikkel Eiken!

Gratulerer til begge to!


Coverage av finalerunden kommer på YouTube om ikke lenge!

Vi takker alle som møtte opp! Det hadde ikke blitt noe av uten dere. Håper vi sees igjen på Kongen av BIG 2023! Påmeldingen er åpen!

BOGEYBOYS-TOUR #1 - KODAL

Mikkel Eiken og Magnus Lundberg tok førsteplass og tredjeplass i årets første turnering
Mikkel Eiken og Magnus Lundberg tok førsteplass og tredjeplass i årets første turnering

82 spillere kjempet om den første seieren i BogeyBoys-Tour 2023!

Endelig er sesongen i gang og første runde av BogeyBoys-Tour er nå gjennomført. Vi hadde aldri trodd at så mange skulle møte opp. Assisterende TD Kim Hette turte å håpe på 60 spillere etter det ble bestemt at NAIFs juniorsamling skulle legges til Sandefjord og BogeyBoys-Tour skulle være en del av opplegget. Desverre var det flere som måtte rekke busser og Tog hjem, så litt under halvparten av feltet måtte bryte i løpet av runde 2. Likevel ble det en suksess!

Runde 1

Kodal er en tung bane. Det fikk flere av de unge spillerene kjenne på. Men noen lot seg ikke prege av tunge forhold i Kodal. Ganske tidlig utmerket Adrian Gustavsen seg. Han lå -2 lenge. Også Tobias Hjorteland Schjølberg hang med fra start. Mot slutten av runde 1 ble det en kamp om de 5 plassene på lead card. Mikkel Eiken og Magnus Lundberg sikret seg de to øverste plassene ganske tidlig. Både Mikkel og Magnus avslutter veldig sterkt og endte på +1 og +2. Like bak fant vi Eirik Gjuvsland Skjelnes fra Flaktveit. Han endte runden sin på +3. Flere andre spillere i likhet med Eirik hadde reist langt for å spille. En av dem var Sondre Pettersen som spilte best av gutta fra Langevåg. Han endte runden sin på +4 og sikret den 4. plassen på lead card. Det ble lenge en kamp om den siste plassen på lead card. Til slutt endte 5 spillere likt på +5. I en PDGA-turnering går det på hvem som har lavest PDGA-nummer. Dermed var det Herman Bentzen Hinkel som tok den siste plassen på Lead card

Topp 10 etter Runde 1:

I pausen ble det servert pizza og alle spillere fikk utdelt spillerpakke. Spillerpakken inneholdt en disk og et klistremerket. Mange spillere var slitne etter runde 1 og vi så også at det var mange spillere som ikke kom til å rekke å spille runde 2. Vi var litt i tvil om hva vi skulle gjøre med tanke på runde 2. Til slutt bestemte vi oss for å gjennomføre runde 2 som planlagt selvom flere av spillerene da måtte dra mitt i runden

Runde 2

Med pizza i magen var alle spillerne klare for nok en runde i Kodal. I topp 10 var det veldig jevnt før start, men ganske tidlig var det noen spillere som skilte seg ut. Mikkel Eiken startet solid. Det samme gjorde Eirik fra Flaktveit som raskt tok over andre-plassen. Magnus Lundberg var med i kampen om serien lenge, men hadde noen tøffe hull fra 5-7. Selv om andre spillere spilte bedre denne runden ble det for langt opp til pallen. Det sto nå mellom de tre på toppen. Mikkel og Eirik var et par kast foran Magnus hele veien og det ble en kamp om birdiene mot slutten. Alle de tre spilte meget Solid og med ett hull igjen var det helt likt mellom Mikkel og Eirik. Magnus lå 3 kast bak. Ingen av de to på topp hadde gode utkast, så da var det bare å sikre par og gå til omspill for begge. Det viste seg å være vanskelig. Etter en kjip rull, hadde Mikkel en lang og skummel putt for par. Eirik hadde lagt seg opp for kort og kunne ta seieren om han satt putten. Mikkel lå nå rett under kurv for bogey. Det spørs om Eirik kjente litt på nervene før hans siste putt for den gikk forbi kurv. Og når putten tilbake heller ikke satt, måtte han ta til takke med andreplassen. Magnus Lundberg lå for langt bak til å kjempe om seieren, men avsluttet likevel med tre strake birdier! Meget imponerende. Vi gratulerer Mikkel Eiken fra Stavern med den første seieren i BogeyBoys-Tour 2023! Mikkel spilte i snitt 975 i PDGA. Hele 34 poeng over hans egen raiting. Eirik Gjuvsland Skjelnes fra Faktveit gikk inn i turneringen med en PDGA-raiting på 895. Han viste at raitingen hans ikke sier noe hvor nivået hans er nå. Nivået hans er nemlig mye høyere. Han spilte i snitt rett under Mikkel på 971 med en sisterunde på 989!

Topp 10 BogeyBoys-Tour #1 - Kodal:

I tillegg til de som gjorde det bra i toppen, er det noen andre navn som bør nevnes. Liam Andersen er født i 2012 og er kun 10/11 år gammel. Han spilte godt over 800 i snitt over to runder. I så ung alder er det meget imponerende å fullføre to runder i Kodal! Sykt bra jobba Liam! 

Det er spesielt to hull som er mulig å få eagle på i Kodal, men det ble kun én eagle under turneringen. Abel Elvenes fra Skien smalt til med en eagle på hull 12 i runde 2!

CTP

CTP hull 8 (sponset av Frisbee Sør) ble vunnet av Oscar Langskau!

CTP hull 15 (sponset av Tobydyes) ble vunnet av Edvard Hjemdal!

Gratulerer til begge to!

Vi takker alle som møtte opp! Det hadde ikke blitt noe av uten dere. Håper vi sees igjen til neste BogeyBoys-Tour som spilles i Sandnes 7. mai! Påmeldingen er åpen!

Takk til alle sponsorer!